Otvorený list premiérovi SR

Vážený pán predseda,
Komunistická strana Slovenska sa hlási k princípom parlamentnej demokracie, a preto v plnej miere rešpektujeme výsledky volieb do Národnej rady Slovenskej republiky z roku 2016. V tejto súvislosti sme po parlamentných voľbách deklarovali, že vláda,  ktorá z nich vzišla je vládou, ktorá je v momentálnej situácií najprijateľnejším riešením pre ďalší rozvoj Slovenskej republiky. Netajíme sa však postojom, že Komunistická strana Slovenska má na množstvo spoločenských  problémov a ich riešenie zásadne iný pohľad ako Vláda SR či strana Smer – SD. Netajíme sa ani kritikou voči mnohým vládnym či parlamentným rozhodnutiam na poli vnútornej a najmä zahraničnej politiky.

Komunistická strana Slovenska od samého počiatku spoločenských udalostí, ktoré spustila vražda novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky zastávala postoj, že ide o dobre premyslený útok opozície a aj prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku proti záujmom Slovenskej republiky a o snahu uskutočniť štátny prevrat v Slovenskej republike, negujúc tak výsledky parlamentných volieb a ústavných princípov Slovenskej republiky. Jednoznačne vnímame, že týmto cieľom aktívne napomáhajú mnohé mimovládne organizácie, ako aj média, ktoré slúžia záujmom zahraničných vlastníkov. Tak ako Vám aj nám je jasné, že cieľom týchto procesov je vyvolať emócie u ľudí a vyvolať tak spoločenský tlak na pád Vlády SR a destabilizovať situáciu na Slovensku.

Vážený pán premiér,
napriek mnohým odlišným postojom KSS voči Vašej vláde i politike strany Smer – SD si Vás dovoľujeme formou tohto otvoreného listu  vyzvať na aktívny prechod od defenzívy k ofenzíve na obranu  záujmov Slovenskej republiky a jej občanov.  Vyzývame Vás k tomu,  aby ste veľmi zreteľne apelovali na všetky odborové i záujmové organizácie ako aj na všetky politické subjekty, ktoré stoja na princípoch národných či vlasteneckých a ľavicových hodnôt  k prejaveniu aktívneho odporu voči tým, ktorí usilujú o  podkopanie ústavných princípov Slovenskej republiky, ako aj princípov štátnej zvrchovanosti a suverenity. Sme presvedčení, že väčšina našich spoluobčanov vníma súčasnú situáciu diametrálne odlišne ako prezidentom, opozíciou a médiami sfanatizovaní „demonštranti“.

Komunistická strana Slovenska je v rámci svojich možností  pripravená tento proces odporu v plnej miere aktívne podporiť.

S úctou

Jozef Hrdlička,
predseda KSS

V Bratislave,
9. marca 2018

By |2018-03-09T14:24:52+00:00marec 9, 2018|Vyhlásenia|2 komentáre

2 komentáre

1. Miroslav 14/03/2018 at 18:54

Bohužiaľ národ nepochopil že problém sú rusy a Fico preto že má dobre vzťahy pozrite Zeman v Česku Orban v Maďarsku to iste a toto vadí usakom nik sa nezamýšľa komu to prospelo ? A že nezmizli dokumenty silno mi to pripomína povalu babky Matovica keď ukazoval dokumenty ktoré boli bez prachu a papier nezazltnuty Súdruhovia zobuď ne sa Dosť bolo už biedy 80% občanov trpí mame možnosť vyvrátiť tu nepravdu o nás vysvetlit národu že demokracia je vlastne vláda menšiny väčšine a totalita vláda väčšiny menšine čiže nástroj moci bohatých proti chudobe stále nám vynikajú za 40rokov 261 obetí pritom v tomto marazme ročne spácha v priemere 800 ľudí samovraždu s existencie je zaujímavé že v tom hroznom systéme (podľa kapitalistov ) sme si pomáhali stretávali dnes žijeme v tak super systéme !! A brat nepozná brata klamu a klamu veď toto je založené len na klamstve a podvode a to nemôže dlho trvať začnime otvárať oči prebúdzať v ľuďoch a mali by sme začať spájaním Slovanov len tam je sila A cez KS to pôjde ľahšie súdruhovia začnime hneď lebo včera bolo neskoro Na všetko sú argumentu v náš prospech dúfam že to nezmôžete

2. Martin 10/03/2018 at 17:17

Vláda SR by mala urobiť nasledovné :

Toto by si mala dať aj ľavicové strany ( KSS ) do svojho programu

1. Zakrútiť krkom mimovládnym organizáciám skupinou zákonov o postavení mimovládnych organizácií, o cudzích agentoch a o vplyve ( lobbyzme ).

2. Obnoviť skutočnú verejnoprávnosť a pluralitu verejnoprávnej tlače, ktorá sa infiltráciou stala nástrojom pravicovej, kapitalistickej, globalizačnej a imperialistickej propagandy.

3. Zabrániť infiltrácii verejnoprávnej tlače a školstva cudzími diverznými organizáciami a politikami.

Comments are closed.