Vyhlásenie komunistickej strany Slovenska k agresii NATO proti Líbyi vydané pri príležitosti 66 výročia víťazstva nad fašizmom.

Komunistická strana Slovenska odmieta riešenie politických problémov v Líbyi a všade vo svete vojenskou cestou.
Komunistická strana Slovenska dôrazne protestuje proti dobyvačnej vojne, bombardovaniu Líbye a proti bezprecedentnej agresii síl NATO voči Líbyi.
Komunisti sú zásadne proti používaniu vojenskej sily, proti bombardovaniu, podpore, financovaniu a vyzbrojovaniu rebelov, ale i proti neúmernému násiliu voči nim., proti cielenému vyvražďovaniu predstaviteľov suverénnej Líbye - členského štátu OSN, ich rodinných príslušníkov a malých detí agresormi a žoldniermi NATO.
Komunistická strana Slovenska vyzýva poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, vládu Slovenskej republiky, Ministerstvo zahraničných vecí Slovenskej republiky na čele s ministrom Mikulášom Dzurindom, rovnako ako predstaviteľov koaličných a                                        opozičných strán, aby alibisticky nemlčali. Aby si plnili svoju politickú povinnosť a aby zaujali jasné stanovisko k legitimite                                          vojenských operácií NATO v Líbyi.
NATO prekračuje mandát Bezpečnostnej rady OSN o ochrane civilistov a v Líbyi cielene vraždí.
Nesmieme mlčať.
Musíme verejne vyjadriť náš odpor k vojne a násiliu.
Komunistická strana Slovenska, verná tradíciám humanizmu, spravodlivosti a mieru nemlčí a nebude mlčať.
Mlčí však kompetentná politická garnitúra Slovenskej republiky, alibisticky mlčia politické a spoločenské inštitúcie, mlčia a                                          manipulujú médiá.
Slovenskí občania a komunisti nemlčia.
Ukončite agresiu a vojnu.
Krv nie je ropa.
Nastoľte mier rokovaním, nie bombami.

9. mája 2011, KSS