Vyhlásenie KSS k policajnému zásahu zo 17. 11. 2016

Komunistická strana Slovenska (KSS) zorganizovala spoločne s ďalšími ľavicovými subjektmi pri príležitosti 27. výročia udalostí zo 17. novembra v roku 1989  protestné zhromaždenie na Hodžovom námestí v Bratislave, ktoré prebehlo v pokojnej atmosfére a bez  komplikácií až do samotného záveru, kedy bola údajne zástupcom strany Vzdor-SP použitá červená dymovnica.  Následne došlo k zásahu príslušníkov polície  a  k zatknutiu predsedu strany Vzdor -SP Stanislava Pirošíka.
KSS prostredníctvom jej zástupcu, ktorý bol na políciu predvolaný bolo  tlmočené, že ide o podozrenie z použitia zábavnej pyrotechniky (jedna dymovnica). Komunistickej strane Slovenská  ani ostatným spoluorganizátorom a učastníkom protestu nevznikla žiadna materiálna a ani iná škoda.
KSS napriek tomu, že došlo k nepovolenému konaniu údajne zo strany Stanislava Pirošíka nevidí žiadne racionálne ani právne dôvody k zatiaľ dvojdňovemu zadržaniu predsedu strany, ktorá spoluorganizovala tento protest.
KSS tvrdo odsudzuje formu štvrtkového zásahu  polície proti účastníkom zhromaždenia na Hodžovom námestí a považujeho za provokáciu. KSS zároveň vyzýva orgány činné v trestnom konaní na dodržiavanie zákonných postupov a okamžité prepustenie zadržaného predsedu strany vzdor-SP.
Jozef Hrdlička
predseda KSS