KSS vyjadruje ľútosť nad katastrofou Tu-154

Komunistická strana Slovenska vyjadruje ľútosť nad tragédiou, ktorá sa odohrala dnes nad ránom pri ruskom meste Soči. Lietadlo ruského Ministerstva obrany Tu-154 s 92 ľuďmi na palube sa zrútilo dvadsať minút po štarte do vôd Čierneho mora. Podľa medializovaných informácií nehodu nikto neprežil. Medzi cestujúcimi bolo aj 64 členov svetoznámeho Akademického súboru piesní a tancov Ruskej armády A. V. Alexandrova, známeho aj ako Alexandrovci.

Okrem Alexandrovcov boli na palube lietadla aj deviati novinári, ôsmi členovia posádky, náčelník kultúrneho odboru ministerstva Anton Gubanov, šéfka dobročinnej nadácie Spravodlivá pomoc Jelizaveta Glinkova, známa verejnosti pod prezývkou Doktorka Liza či generál Valerij Chalilov, ktorý sa v máji stal šéfom známeho súboru.

Komunistická strana Slovenska touto cestou vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým po obetiach a zároveň dúfa v skoré objasnenie príčin tejto katastrofy. Tragédia lietadla Tu-154 však zároveň znamená aj citeľnú stratu nielen pre ruskú, ale aj svetovú kultúru.

KSS chce zároveň touto cestou vyzvať médiá na profesionálne, korektné a dôstojné informovanie o katastrofe a jej dôsledkoch, aby sa neopakovali prešľapy ako v prípade atentátu na ruského veľvyslanca v Turecku.

v Bratislave, 25. 12. 2016