Vyhlásenie KSS k iniciatíve Ruskej federácie, aby bolo víťazstvo nad nacizmom v druhej svetovej vojne uznané ako celosvetové dedičstvo ľudstva

Komunistická strana Slovenska víta a podporuje iniciatívu hornej komory ruského parlamentu, aby bolo víťazstvo nad nacizmom v druhej svetovej vojne uznané ako celosvetové dedičstvo ľudstva a aby boli za svetové pamiatky druhej svetovej vojny vo všetkých krajinách uznané pamätníky vojakov, partizánov a odbojárov, ktorí bojovali proti nacizmu.

Táto iniciatíva, ktorá má byť Ruskou federáciou čoskoro predložená Organizácii spojených národov a podľa navrhovateľov má byť schválená  už v roku 80. výročia začiatku druhej svetovej vojny a pred 75. výročím veľkého víťazstva.

Komunistická strana Slovenska v súvislosti s týmto návrhom a následne s jeho schvaľovaním v organizácii svetového spoločenstva národov vyzýva prezidentku Slovenskej republiky pani Zuzanu Čaputovú, národnú radu a vládu Slovenskej republiky, aby tento návrh a jeho schválenie v mene Slovenskej republiky aktívne podporili a aby tak preukázali úctu všetkým obetiam a bojovníkom proti nacizmu a osloboditeľom našej krajiny od nacistickej poroby.

Povinnosťou politikov je presadzovať vôľu, oprávnené potreby a požiadavky občanov. Ochrana historického dedičstva, jeho symbolov a úsilia občanov o dosiahnutie, zachovanie a udržanie mieru je aj dnes vyjadrením vôle prevažnej väčšiny občanov Slovenskej republiky.

Slovensko, dňa 23. júna 2019

Komunistická strana Slovenska